Prvi dan Pikinega festivala

Home / Uncategorized / Prvi dan Pikinega festivala

Tudi letos smo se udeležili Pikinega festivala, čeprav smo najprej mislili, da nam ne bo uspelo. Čez teden imamo druge obveznosti, prihajajoči vikend pa se odpravljamo na še en kratek oddih, zato smo izkoristili nedeljo in se na hitro odpravili v Velenje. Vreme je bilo malo slabše. Vmes nas je dobil dež, zato smo se proti domu odpravili hitreje, kot smo načrtovali, a smo se kljub temu imeli lepo in smo si pogledali skoraj vse, kar je bilo pripravljeno. Letos je postavitev nekoliko drugačna in tudi aktivnosti se malo razlikujejo. 

Novost je gusarska ladja na spodnji fotografiji, na kateri je bilo res veliko otrok in staršev. Pripeljali so jo iz tematskega živalskega vrta Mini ZOO Land v Slovenskih konjicah, s seboj pa so pripeljali tudi nekatere živali. Nam je bila najbolj všeč želva, manjkali pa niso niti poniji, ki so jih otroci lahko jahali.

Na sosednjem travniku so bili konji, v bližini pa še nekaj igral, prostor za sedenje in ladja iz sena, ki jima je bila zelo všeč. Ker sta otroka najraje v gibanju, se nismo udeležili nobenih delavnic ustvarjanja, ampak smo raje preizkusili vse, kar je povezano z igro, gibanjem, plezanjem in tekanjem. V bistvu mi je všeč, da se na svežem zraku rada igrata in prosto tekata, doma pa je njuna igra bolj umirjena, zato najraje ustvarjamo v miru, doma in ob deževnem vremenu (ah, zima bo še dolga).

Tako luštno je opazovati Zaro, ki neustrašno spoznava svet in je hkrati tudi vedno bolj atijeva punca. Imajo prav tisti, ki pravijo, da imajo očetje s svojimi hčerami poseben odnos. Res je in vesela sem, da lahko opazujem, kako se spleta ta njuna vez in kako zelo se imata rada.

Vila Čira Čara je vsako leto obvezna postojanka in tako luštna sta, ko opazujeta, kje bosta srečala Piko Nogavičko in tako iskreno verjameta v njen lik iz knjige.

Mislim, da nista preveč dobro razumela, kaj je namen teh elastičnih vrvi, hihi.

Zara iz dneva v dan bolje pleza po teh plezalih, ki so skoraj povsod kamor gremo (imamo jih na Ptuju, bila so v Zatonu in še marsikje). No, ta fotografija je bila posneta nekaj trenutkov preden je Aljaž zamajal vrvi in je Zara padla na pesek. Na srečo ni bilo nič narobe (je pa bila že dokaj visoko) in upam, da ji to ne bo vzelo poguma. Ah, Aljaž je pozabil, kako je, če se šele učiš…

Tudi letos priporočam obisk, saj gre za res lušten družinski sprehod, na katerem lahko marsikaj vidimo, doživimo, se poigramo, tudi kaj pojemo in spijemo, poslušamo ter gledamo. Mi že komaj čakamo na naslednje leto.

Z ljubeznijo, Mama.


Aljaž ima oblečeno majico iz Primarka in hlače iz Zare, prav tako ima tudi Zara majico iz Primarka in spodnji del trenirke iz Zare. Obute imamo čevlje Converse All Star. Moja majica je iz trgovine H&M, hlače pa so iz Asosa (mislim da, so bile darilo). Otroški voziček je Stokke Trailz, o njem pa lahko več preberete na stokke.com.

X