Terme 3000 – Moravske Toplice

Home / Uncategorized / Terme 3000 – Moravske Toplice

Pred dobrimi tremi meseci smo svoj prvi skupni oddih, kot petčlanska družina, preživeli v Termah Banovci (objava TUKAJ). Ker nam je bilo zelo všeč, smo se z veseljem odzvali na povabilo Sava Hotels & Resorts v Terme 3000 – Moravske Toplice, kjer smo skupaj s še nekaterimi slovenskimi blogerji pomagali soustvarjati popoln družinski oddih. Ugotovili smo, da imamo vsak svoje skrbi v povezavi z družinskimi počitnicami in da so lahko počitnice za starše tudi zelo stresne. Na srečo imajo v Sava Hotels & Resorts interes, da bi počitnice družinam čimbolj poenostavili in so naše ideje ter predloge z veseljem poslušali. Bilo je lepo in z nekaj izboljšavami bo še lepše, tako da se že veselimo naslednjega oddiha, ko si bomo ponovno vzeli #časzanas.

Bivali smo v Hotelu Livada Prestige, ki je izpolnil vsa naša pričakovanja. Med obiskom hotela smo bili pozorni na prijaznost osebja, vzdušje v hotelu, urejenost in čistočo, gnečo ipd. Hotel je umirjen, osebje ustrežljivo, gostov pa v tem času ni bilo veliko, kar nam je ugajalo. Tudi spodaj, na bazenih, ni bilo gneče, kar je bilo všeč predvsem Aljažu in Zari, ker sta lahko nemoteno plavala in škropila naokoli in s tem nista nikogar motila. Meni osebno veliko pomeni, da imam povsod dostop z otroškim vozičkom in v tem primeru nisem bila razočarana. Voziček smo imeli s seboj v sobi (so zelo prostorne), v restavraciji in na bazenu v Hotelu Livada ter tudi na kopališču Term 3000. V Termah 3000 je bilo ljudi več, a še vedno je bilo dovolj prostora za vse in tudi tam je Jakob pridno spal v vozičku, da smo se lahko mi štirje skopali. Pogovarjali smo se tudi o tem, da bi bilo za mlade družine in doječe mamice luštno narediti kakšen zaseben kotiček, kjer bi lahko otročke podojile, previle in morda ob tem popile še kakšno kavo in vodo. Več o vseh naših predlogih pa kmalu (sledite na blogu, Facebook strani in spletni strani www.nasvetzadobroseimet.si/cas-za-nas).

Prehranjevanje v hotelski restavraciji je lahko za družine zelo stresno. Nekateri otroci ne želijo jesti, ker niso navajeni okolja ali hrane, spet drugi so preglasni in razgrajajo ali pa si želijo jesti samo nezdravo hrano ter prigrizke. Starši smo ponavadi tisti, ki nimamo časa, da bi se v miru najedli, ker se moramo ves čas ukvarjati s tem, da otroci pojejo svoj obrok in da pri tem ne motijo ostalih gostov. Na tem oddihu smo bile čisto vse družine navdušene nad majhnimi mizicami in stolčki s pobarvankami, barvicami in nekaterimi igračami ter animacijo, saj smo lahko starši v miru pojedli in po kosilu tudi malo poklepetali, otroci pa so se medtem igrali. Tudi glede hrane se v Sava Hotels & Resorts trudijo, da bi bila čimbolj pestra in zdrava, s svojimi predlogi pa smo jim pomagali tudi družinski blogerji.

Okolica je prečudovita in čeprav na oddihu v Termah ponavadi največ časa preživimo na bazenih, vam močno priporočam, da se odpravite tudi na kakšen sprehod. V bližini je golf igrišče, zraven pa so prečudovite sprehajalne poti in tudi kakšen kotiček za igro z otroki boste našli. Medtem ko se otroci igrajo, boste lahko popili kakšno kavo (zraven teh igral na fotografiji, je terasa in se lahko usedete čisto blizu igral) in vsi se boste nadihali svežega prekmurskega zraka. Mi smo se na sprehod odpravili vsaki dan pred kosilom ali pred večerjo in smo z vremenom imeli res srečo, saj je bilo zelo toplo. Zadnji dan so si naši otroci, z animatorkama in našimi boljšimi(?!) polovicami (medtem, ko smo blogerji zbirali ideje za popoln družinski oddih), ogledali zavetišče za štorklje. Tam so videli tudi majhnega mucka in ježka, o kratkem izletu pa so poročali s takšno vnemo, da mi je res žal, da tega nisem videla tudi sama. Naj bi se imeli zelo lepo, med vsemi našimi otroci pa so spletla tudi prijateljstva in to je bilo najlepše opazovati.

V primeru slabega vremena imajo na voljo igralnico, ki je odprta ves čas. Ob določenih urah v njej potekajo razne animacije, igrače pa so na voljo ves čas. Mi smo se nekaj časa prosto igrali, potem pa smo se udeležili še delavnice ustvarjanja buč iz papirnatih krožnikov. Aljaž in Zara sta z veseljem sodelovala in Zaro smo komaj dobili stran. Kadarkoli je kakšna animacija, vedno z veseljem sodeluje in to je ena od lastnosti, ki jih pri njej najbolj občudujem. Bila je tudi najbolj glasna in klepetava. No, vsaj dokler se nam ni pridružil tudi Štrk Viki (maskota). Čeprav smo ga že pred tem srečali, se je Zara zelo prestrašila in je bila ves čas, dokler ni odšel, v naročju. Tudi drugi otroci so bili sprva zadržani, a potem so vsi zaplesali in zapeli in je bilo takoj bolje.

Res je bilo lepo in po takem sproščenem vikendu se je veliko lažje vrniti k vsakodnevnim obveznostim. V naslednjih dneh, vam pokažem še kaj, pa tudi možnost za sodelovanje v nagradni igri boste dobili. Kmalu. 😉

Z ljubeznijo, Mama.

X