Ko otrok prvič stopi na smuči

Home / Uncategorized / Ko otrok prvič stopi na smuči

Kako se kot starši srečamo s pripravami na otrokovo učenje smučanja?

Otrokovo življenje je polno prelomnic, ki starše navdajajo s ponosom in skrbmi. Veliko nas je staršev, ki smo ali še bomo letos svoje otroke prvič prepustili učiteljem smučanja. Ob tem se sprašujemo, ali je otrok pripravljen in ali smo naredili vse, da bo na smučeh tudi varen.

Čas, ko otroci postajajo vedno bolj samostojni in neodvisni, ni enostaven. To zimo sem se znašla pred posebno preizkušnjo, ko se je sin prvič postavil na smuči ter se odpravil na smučarski tečaj. Čeprav se je Aljaž dogodka zelo veselil, je bilo meni težko pri srcu. Ves čas sem se spraševala, ali je na to sploh pripravljen ter kako se bo znašel v novi situaciji.

Preostanek prispevka si lahko preberete tukaj, na portalu Vse bo v redu, Zavarovalnice Triglav.

Z ljubeznijo, Mama.


Aljaževa smučarska oprema (pancarji, smuči in palice) so kupljeni na sejmu rabljene smučarske opreme, čelado smo glede na kakovost in praktičnost izbrali v otroški trgovini Silly in je znamke Egg Helmets. Kombiniraš jo lahko z različnimi “skini” in dodatki, kar je za otroka (in starše) še bolj zabavno, hkrati pa je čelada zelo varna. Za Aljaža sem izbrala rdeč Skin Ruby in pa Add-on Horns, ki imajo v kompletu rogove rdeče, bele in črne barve. Smučarska očala so znamke Alpina, otroški smučarski kombinezon pa je bil kupljen v trgovini Pikapolonica.

X