Štampiljke in vodene barvice

Home / Uncategorized / Štampiljke in vodene barvice

Ko smo bili na izletu v Arboretumu, smo od prijateljev dobili za darilo simpatične štampiljke domačih živali. Aljaž in Zara sta vedno navdušena nad takšnimi darili in kar čakata priložnost, za ustvarjanje in “packanje”. Uporabijo se lahko z vodenimi ali tempera barvami (oz. z barvami na vodni osnovi) in mi smo se odločili za vodene barve, ker so bile ravno pri roki. Bilo jima je všeč, ni pa bilo tako enostavno, ker za lep odtis nista smela dodati preveč vode. Ta del je bil problematičen predvsem za Zaro, ki se zelo rada igra z vodo, hihi. Z rezultati sta bila zadovoljna, našo steno pa že krasijo pujski, muce, krave in druge domače živali.

Kaj potrebujemo?

  • Štampiljke,
  • vodene barvice,
  • vodo,
  • čopiče,
  • bel blok papir.

Kako delamo s štampiljkami?

Pripravila sem vodene barvice, čopiče in čisto malo vode ter več blok listov. Čopič sta čisto rahlo namočila v vodo, izbrala barvo in pobarvala del štampiljke, ki je obarvan. Ko sta štampiljko dobro prekrila z barvo, sta jo obrnila in odtisnila na papir. Najbolj sta se zabavala pri izbiranju barv za živali in pri “štempljanju”, ko sta ves čas preverjala ali jima je odtis dobro uspel. Aljažu je šlo zelo dobro od rok, Zari pa malo manj, ker je želela nekoliko po svoje ustvarjati z vodo in vodenimi barvicami, kar sem ji seveda dovolila. Kljub temu, ji je zelo lepo uspel odtis krave.

Upam, da vam ideja koristi. Gre za preprosto aktivnost, ki jo lahko imajo otroci vedno pri roki, saj ne potrebuje posebnih priprav. Štampiljke lahko naredite tudi sami. Mi smo si jih enkrat že naredili s pomočjo moos gume in tudi s pomočjo krompirja ali jabolk. Tam je priprava nekoliko daljša, aktivnost pa je enako zabavna in koristna.

Z ljubeznijo, Mama.

X