Jesenski obisk v Sikaluzoo

Jesenski obisk v Sikaluzoo

Pred dnevi smo obiskali Sikaluzoo v Radencih in ko sem danes razmišljala o tem, kam bi se čez vikend odpravili na izlet, sem se spomnila, da bi vam lahko predlagala ta majhen živalski vrt, v katerega se večkrat odpravimo. Je ravno dovolj velik za en lep sprehod in poln zanimivih živali ter igral. Všeč nam je, da je v naravi, ob gozdu, je pa res, da se zato tam nekoliko bolj umažemo, hihi.

Aljaž in Zara sta vedno bolj navdušena nad živalmi in jima je najbolj všeč, če jih lahko nahranimo. Aljaž je tukaj nekoliko bolj pogumen in živali z veseljem tudi poboža, Zara pa je malo bolj zadržana in prestrašena. Osličkov ni želela pobožati, zraven koz pa se je kasneje le sprostila. Koze so tudi v ljubljanskem živalskem vrtu njune najljubše in vedno najraje opazujem Aljaža, ki z njimi takoj naveže stik. Najbolj so mu všeč mladički. A lahko omenim še to, da je vsaki dan večji in pametnejši in da mu je pred dnevi izpadel njegov prvi mlečni zob?! Res ne vem kam gre ta čas. Vem, da se odraščanju ne bom mogla izogniti, a takšne prelomnice so zame kar malo grenko-sladke. Na srečo se še vedno rad stisne k meni in dokler je tako, bom raje tiho.

Tudi Jakob se vedno bolj zaveda sveta okoli sebe in tudi on je z veseljem opazoval živali. Se bom morala kar navaditi na to, da bo od zdaj naprej vedno bolj vključen v družinsko dogajanje. Do zdaj je večino časa na izletih prespal, tokrat pa je zaspal šele proti koncu in je bilo prav luštno, da smo tudi njemu lahko pokazali kamele, opice in koze. Tudi otroka se razveselita, ko mu lahko kaj pokažeta in ga kaj novega naučita. Oh koliko lepih trenutkov nas še čaka. Se že veselim.

Z ljubeznijo, Mama.


Zara ima na fotografijah oblečene pajkice z muckami iz Zare, jopico s pikicami iz H&M-a, kavbojsko jaknico iz Nexta, trakec za ušesa PapermaNina in broško Voleska. Aljaž ima trenirko iz Zare in jopico iz spletne trgovine Next. Vsi trije imamo obute čevlje Converse Allstar, jaz pa imam oblečene kavbojke iz Asosa, pulover iz Bershke in jakno iz Stradivariusa. Otroški voziček je znamke Stokke Trailz, prav tako je Stokke tudi previjalna torba. Mobile na vozičku je delo Pika Olivija.

X