Boba 4g vs. Ergobaby Original

Boba 4g vs. Ergobaby Original

Pred meseci sem primerjala nosilki Boba Wrap in Boba 4g v objavi TUKAJ, danes pa bi želela prikazati še nekaj razlik in podobnosti med nosilko Boba Classic Carrier 4g in nosilko Ergobaby Original. Gre za mehki ergonomsko oblikovani strukturirani nosilki, ki sta si v marsičem podobni in zato se je med njima res težko odločiti. Obe nosilki imata vstavek za novorojenčka in sta primerni za nošenje praktično od rojstva naprej (kljub temu, da so za novorojenčke vseeno bolj priporočljivi trakovi). Bobo 4g sem uporabljala od starosti nekaj tednov naprej in jo uporabljam še danes, Ergobaby Original pa sem začela uporabljati, ko je bil Jakob že dovolj velik za nošenje brez vstavka, zato izkušnje s vstavkom nimam.

Kot sem zapisala že v prejšnji objavi, so me na nosilki Boba Classic Carrier 4g prepričale naslednje lastnosti. Všeč mi je, da je lepo objame otročka in da je nošenje zelo udobno. Jakob je tesno privit k meni, nosilka pa mu daje potrebno oporo. Kot omenjeno, sva uporabljala tudi integrirani vstavek za novorojenčke in majhne dojenčke, ki je skupaj s patentiranimi paščki za nogice omogočal, da je bil Jakob v ergonomskem položaju, t.i. položaju žabice. Prve mesece sva vedno uporabljala še kapuco za varovanje glavice, saj drugače glavica ni bila dovolj zavarovana. Zdaj je že večji in tega nujno ne potrebuje, zato kapuco uporabiva samo kot zaščito pred vremenom ali ko zaspi, drugače pa jo zatakneva v žepek. Všeč mi je, da jo bova lahko uporabljala dolgo, saj je strukturirana nosilka Boba 4g primerna za dojenčke in malčke do 20 kg in omogoča nošenje spredaj in na hrbtu, kar nam bo olajšalo tudi razne izlete. Za njo sem se odločila predvsem zato, ker je ergonomska in ima številne možnosti nošenja, kar jo dela univerzalno. Praktično pa je tudi to, da ima na pasu manjši žep za shranjevanje, na zadrgo (nekaj žepkov je brez zadrge), in uporabne zaponke na naramnicah, na katere lahko pritrdimo igračko za otroka.

Lastnosti mehke strukturirane nosilke Ergobaby Original so podobne. Tudi v nosilko Ergobaby otroka namestimo zelo enostavno. Nekaj več pomoči sem potrebovala pri zapenjanju pasov na hrbtu, dokler nisem ugotovila, kako si jih najlažje sama potegnem in zaprem skupaj (sliši se malo čudno, a večkrat se mi je zgodilo, da so se mi pasovi na hrbtu nekoliko razrahljali in jih z roko nisem dosegla, ko je bil Jakob že nameščen in sem pas želela samo zapreti; takrat sem potrebovala pomoč). Jakob je tudi tukaj tesno privit k meni, nosilka pa mu daje vso potrebno oporo. Obe nosilki sta zelo udobni tudi za starše, saj je teža otroka lepo razporejena. Ko sem preizkusila Ergobaby Original, sem bila presenečena, saj se mi je takoj zdela še nekoliko bolj udobna zame. Kot da bi se mojemu telesu bolje prilegala. Prav tako ima kapuco za varovanje glavice, ki jo pospravimo v žep na sprednji strani nosilke, ko je ne uporabljamo. Tudi nosilka Ergobaby je primerna za nošenje otrok do 20 kg. Pomembna razlika med nosilkama Boba 4g in Ergobaby Original je ta, da nosilka Boba 4g omogoča dva položaja za nošenje (spredaj in zadaj), nosilka Ergobaby Original pa omogoča tri položaje nošenja (spredaj, zadaj in na boku). Položaja zadaj in na boku še nisem preizkusila, a se mi zdi velika prednost, da bom v naslednjih mesecih Jakoba lahko nosila tudi tako in bom lahko položaje za nošenje kombinirala, kot nama bo ustrezalo. Tudi Ergobaby ima žep za shranjevanje, višje na sprednjem delu nosilke. Žep je na zadrgo, njegova prednost pa je ta, da je prostornejši, kot tisti na Bobi 4g. Material nosilke Ergobaby je nekoliko drugačen, bolj gladek in platnen. Obe nosilki imata nastavljive (in tudi oblazinjene) trakove in pasove, s katerimi si ju prilagodite sebi in svojemu telesu ter omogočata udobno nošenje. Na voljo sta v različnih barvah in barvnih kombinacijah. Primerni sta za dojenje med nošenjem, če si otroka spustimo nekoliko nižje (pazimo, da smo oblečeni tako, da je to sploh mogoče, hihi). Zdaj sem to tudi preizkusila in je šlo, a mi ni preveč udobno in ponavadi tudi nisem primerno oblečena. Operemo ju lahko v pralnem stroju. V zelo mrzlem vremenu nosim Jakoba samo po stanovanju, za ven pa uporabim jopice in jakne, ki jih lahko zaprem preko nosilke. Najbrž vas zanima, katero nosilko ponavadi izberem. Trenutno raje uporabljam Ergobaby Original oziroma se sproti odločim katero bi. Včasih imam eno doma, za po stanovanju in drugo v avtu, da je vedno pri roki. Trenutno imam doma Bobo 4g, v avtu pa Ergobaby Original. Z obema sem zelo zadovoljna.

Prednosti Ergobaby Original: trpežno bombažno platno, iz katerega je narejena, mi je bolj všeč in občutek imam, da se sama nosilka bolje prilega mojemu telesu, kot Boba 4g, večji žep na zadrgo, za shranjevanje malenkosti, možnost nošenja v treh položajih.

Prednosti Bobe 4g: zaponke za torbico in/ali igračko.

Skupne prednosti obeh nosilk pred raztegljivimi nosilkami in nekaterimi drugimi nosilkami: primerna za nošenje dojenčkov in malčkov (od 3,5 kg do 20 kg), torej daljša uporaba, vstavek za novorojenčke, enostavna namestitev in uporaba, dojenčka lahko uspavaš in nato z nosilko vred odložiš, dodatki, kot so varovalo za glavico in žep.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly.si, kjer najdete tako Bobo Classic Carrier 4g, kot tudi Ergobaby Original. Na voljo je več različnih barv in vzorcev. Jaz sem izbrala Bobo 4g v črni barvi “Slate” in Ergobaby Orignal Bundle of Joy – črna/kamel. Ker imajo v trgovinici Silly na voljo tudi veliko druge opreme in igrač za dojenčke, malčke in večje otroke, pokukajte še k njim na Facebook stran Silly in na Instagram Silly, da boste na tekočem z aktualno ponudbo. Hvala Silly, vse do zdaj preizkušene nosilke so odlične in priporočam čisto vsako izmed njih (Boba Wrap, Boba 4g in Ergobaby Original), a če bi se mogla odločiti za samo eno, bi izbrala Ergobaby Original. Opazila sem tudi blazinice za grizenje in zaščito naramnic Ergobabay in to se mi zdi krasna zadeva, ker ima Jakob velikokrat naramnice v ustih, haha.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X