Trenutno beremo: slikanice in Revijo Zmajček.

Trenutno beremo: slikanice in Revijo Zmajček.

Ravno mineva eno leto, odkar smo se naročili na Revijo Zmajček in v tem letu smo se nanjo resnično navadili, od nje veliko odnesli in hkrati spoznali še nekaj drugih knjig Studia Hieroglif. Zelo smo se razveselilih zadnjih treh slikanic iz Male zbirke, ki so izšle pred kratkim, in so ravno pravšnje za predšolske otroke. Poleg septembrskega izvoda Zmajčka (ki nas spremlja tudi na morje, kjer nastaja ta objava), se ravno te tri najpogosteje znajdejo na naši knjižni polički zraven odlicne Rozagroza in Plavalava (o kateri sem pisala na Facebooku in tri izvode tudi podarila) ter nekaj enciklopedij, nad katerimi pa je bolj navdušen Aljaz, kot Zara.

Omenjene slikanice so:

  1. Medved in morje, avtorice Urše Krempl. Simpatični medved Bruno mora napisati spis o morju, pa še nikoli ni bil tam, zato ima s tem nekaj težav. Aljaž in Zara z veseljem spremljata, kako se je zadeve lotil.
  2. Skokomavh, avtorice Mateje Reba. Gre za umazanega škrata Skokomavha, ki se noče umivati in se nekega dne v ogledalu prestraši samega sebe. Čeprav moji otroci z umivanjem nimajo težav, zgodbo poslušajo z veseljem in se ji tudi nasmejijo. Pravljična bitja, kot so škrati in vile, so jim vedno zanimiva in ob takšnih zgodbah imata Aljaž in Zara ogromno podpvprašanj.
  3. Neskončno te imam rada, avtorice Petricije Persolja. Slikanica govori o tem, kako velika je mamina ljubezen in je odlična za branje pred spanjem, ko se morajo otroci umiriti in potrebujejo nekaj potrditve ter ljubezni iz naše strani.

Vse tri slikanice je ilustriral Jure Kralj, so majhnega in prirocnega formata in ravno prav dolge tudi za tiste malo manj potrpezljive male bralce. Tako slikanice, kot tudi Revija Zmajček so koristne, poučne, zabavne in lahkotne. O tem, kako in zakaj smo se odločili za Revijo Zmajček, lahko preberete TUKAJ. September je kot nalašč za naročnino nanjo in za izbiro kakšnih novih, poučnih zgodbic.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z Revijo Zmajček oz. Studiem Hieroglif, ki so nam omogočili, da revijo in slikanice preizkusimo Če bi tudi vi želeli naročiti revijo Zmajček, lahko to naredite na njihovi spletni strani www.zmajcek.net ali pa izpolnite tiskano naročilnico, ki ste jo zagotovo prejeli v vrtcu ali šoli. Pokukajte tudi k njim na Facebook stran Revija Zmajček, kjer je objavljenih še več informacij in utrinkov iz revije, pa tudi več informacij o slikanicah.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X