Pikin festival 2017

Pikin festival 2017

V soboto smo preživeli krasen dan na Pikinem festivalu. Ves teden sem upala, da bo vreme lepo in primerno za izlet in želja se nam je uresničila. Pikinega festivala ne zamudimo nikoli (za stare objave lahko pobrskate po iskalniku na blogu) in opažam, da otroka vsako leto več odneseta od njega. Letos je bilo zagotovo najboljše do zdaj. Ni bilo toliko primernih dejavnosti za Jakoba, je pa bilo ogromno vsega za Zaro in Aljaža. Jakob je bil nekaj časa v vozičku, nekaj časa pa se je sprehajal naokoli, opazoval traktorje, živali, užival ob glasbi ipd.  Prejšnji teden je bil drugače zelo nerazpoložen, zato je tudi tukaj občasno pojokal, ampak je pa bilo veliko bolje, kot če bi dan preživeli doma, ker se je vsaj zamotil.

Ravno ko smo prišli, se je začela predstava Volk in sedem kozličkov, ki sta si jo Aljaž in Zara z zanimanjem ogledala. Malo sem se bala, da se bosta prestrašila, ker ni bilo dovolj prostora, da bi stala ob njima in mislim, da jima je bilo na čase rahlo neprijetno, a vseeno zanimivo. Aljaž je proti koncu prišel k nama, Zara pa je še ostala na sredini in ko se je končalo, so se ljudje ločili vsak na svojo stran ter je za nekaj trenutkov v gneči nismo našli. Uf, sem se prestrašila. Je pa ta naša triletnica točno vedela, kaj mora narediti. Šla je do odra in povedala, da išče atija in mamico in ravno v tistem smo jo zagledali, tako da smo vsi ostali presenetljivo mirni in smo hitro rešili situacijo. Najbrž ne rabim posebej poudarjati, da sem bila potem kar malo panična in sem jo nekaj časa brez besed stiskala k sebi. Zaradi takšnih stvari v bistvu sploh ne maram gneče, ampak ok. Bomo naslednjič še bolj pazljivi.

Poslušali smo nastop Adija Smolarja in ne vem, kdo se je bolj zabaval. jaz ali otroci, hihi.

Aljaž se je preizkusil kot gasilec. Uf, kakšno veselje!

Oba zelo rada ustvarjata, a tokrat je takšne aktivnosti iskala predvsem Zara. Ker je tako pridno barvala, je dobila celo otroško knjigo.

Kako lepo ju je videti, ko uživata, poskusita nekaj novega in sta zraven še neskončno ponosna nase. Tole risbico je Zara odnesla domov in kasneje nanjo nalepila še nalepke, zdaj pa krasi našo steno. Pikin festival vam res priporočam. Prostor je primeren za lep sprehod, zraven Velenjskega jezera, tam je veliko različnih predstav in nastopov, delavnic, Mini zoo, igrala in še in še. V bistvu je eno popoldne tam premalo, da bi si vse pogledali, zato priporočam vsaj dva obiska. 😉 Mi smo se imel res luštno!

Z ljubeznijo, Mama.

X