Moravske Toplice in Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj

Moravske Toplice in Zadruga za razvoj podeželja Pomelaj

Prejšnji vikend smo še zadnjič letos, v sklopu projekta #časzanas, obiskali Sava Hotels & Resorts.Tokrat smo odšli v Terme 3000 – Moravske Toplice. Nastanjeni smo bili v Hotelu Livada Prestige (enako kot lani, ko smo bili nazadnje v Moravskih Toplicah, objava TUKAJ), ki je resnično vrhunski in ravno tak je bil tudi naš oddih. V hotelu, kjer je odlična hrana, umirjeno kopališče z otroškim bazenčkom, pokriti prehod do Term 3000, ves čas odprta igralnica, animacija za otroke, igralni kotiček v jedilnici in čudovita okolica ter še kaj, se človek res ne more imeti slabo. Tudi nekaj slabe volje Jakoba (ne vem ali mu rastejo zobki ali ga muči kaj drugega) in dež nam ni mogel pokvariti vzdušja. Pa še družbo smo imeli.

Otroci so na bazenu zelo uživali, zato smo si urnik razporedili tako, da smo vsaki dan vsaj nekaj časa namenili igri na bazenu in plavanju. Aljaž tokrat ni več potreboval rokavčkov in je vadil plavanje, Zara pa je rokavčke še imela in se večino časa vozila na toboganu v otroškem bazenu. Tudi Jakobu je bilo všeč, ampak žal nimam nobene fotografije.

Petkov popoldan smo preživeli na otroški animaciji, kjer smo imeli razne igre s krompirjem. Aljaž je bil tako vesel tega, da smo se gibali na svežem zraku, da je ves čas skakal na okoli in sploh ni mogel slediti navodilom, haha. Vsem je šlo zelo dobro, zabavali pa so se tudi atiji. Na koncu smo imeli še kviz, ki nam je šel še kar dobro od rok, zmagovalec pa je dobil vrečo krompirja. Zmagala je naša Zara, čeprav moram reči, da so bile okoliščine rahlo sumljive.

V soboto smo obiskali zadrugo za razvoj podeželja Pomelaj. To je bil naš najljubši del vikenda, ker so čisto vsi trije otroci imeli kaj za početi in je bilo res lepo. Ko smo prispeli, je Jakob še spal, zato smo lahko v miru spili kavo in čaj ter se lotili oblikovanja štručk. Ne vem točno, kako se tem štručkam reče. Vem, da smo delali “ptičke”, pa takšne štručke, kjer je testo zamotaš okoli palčke ipd. Aljažu in Zari je šlo zelo dobro od rok. Te “kače” sta naredila čisto sama in Zari jo je celo sami uspelo namotati okoli palčke. Moje pomoči ni želela in je tudi ni potrebovala, jaz pa sem bila zelo ponosna. Otroci so drug drugega spodbujali, si pomagali, si med seboj razdelili naloge in res dobro sodelovali. Kasneje so se te štručke spekle in smo jih lahko pojedli. Zraven smo degustirali njihove domače marmelada. Vsaka marmelada je bila nekaj posebnega in zelo okusna, recimo okus rdeče pese, pa marmelada iz buče in še nekaj podobnih. Žal nisem uspela vseh poskusiti, ker sem že lovila Jakoba po dvorišču in z njim raziskovala okolico. Otroci so vmes tudi luščili koruzo, nato pa so se udeležili še delavnic delanja ježkov. Na karton v obliki ježka so lepili koruzo in bučna semena. Atiji so med tem poskusili izdelovati različne izdelke iz ličja. Glede na to, da so to delali prvič, jim sploh ni šlo slabo. Na Pomelaju lahko različne izdelke iz ličja, šibja in pa kulinarične izdelke, kupite. Ljudje so res prijazni in se za svoje goste lepo potrudijo, prav tako pa znajo z otroki, zato vam obisk res priporočam! Od Term 3000 je Pomelaj oddaljen kakšnih 20 minut vožnje.

Obisk Term 3000 in zadruge Pomelaj vam priporočam predvsem za Krompirjeve počitnice, saj bo takrat aktivnosti za otroke največ, prav tako pa so vsake počitnice idealna priložnost za oddih in povezovanje s svojimi najbližjimi.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Sava Hotels & Resorts. Hvala tudi blogerjem Mami na off, Maminamaza in Ljubki nesmisel za dobro družbo!

*Mnenje in razmišljanje o storitvah, aktivnostih in izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X