Mul’ci za zajtrk ali večerjo

Mul’ci za zajtrk ali večerjo

Pred kratkim se je začela nova sezona oddaje Štartaj Slovenija in z veseljem sem se odzvala na povabilo o sodelovanju. Kot vsako leto doslej, tudi letos oddajo spremljam in se navdušujem nad vsemi podjetniškimi zgodbami, s ponosom pa tokrat predstavljam in širim besedo o žitnih obrokih Mul’c. Zgodba Tine in Marka, ki sta vse svoje prihranke vložila v nasad orehov, je navdihujoča. Nista točno vedela, kam ju bo nakup nasada pripeljal, vedela pa sta, katere vrednote jima v življenju največ pomenijo in tako sta se osredotočila na to. Vrednote, kot sta zdrav življenjski slog in zdrava prehrana (za njiju ter predvsem za njuna otroka) so ju vodile do razvoja žitnih obrokov Mul’c.

Popolnoma razumem njuno vizijo in kot starš se lahko z njo močno poistovetim. Tudi meni je pomembno, kaj jejo moji otroci in tudi jaz sem ena tistih mam, ki vztrajno prebira sestavine na embalažah različnih prehrambenih izdelkov. To ne pomeni, da nikoli ne naredimo izjeme in da nikoli ne pojemo kaj nezdravega ali manj zdravega, a imam neke svoje zahteve glede prehrane, mimo katerih ne morem. Ena izmed teh mojih zahtev oziroma muh je že od nekdaj ta, da sem se odločila, da svojim otrokom nikoli ne bom dajala instant žitnih kašic, ki vsebujejo sladkorje, umetna barvila ipd. Odkar sem mama, to je več kot šest let, sem se tega svojega pravila tudi držala. Čeprav bi bilo res luštno takšen obrok pripraviti v dveh minutah, sem raje pripravila ovseno kašo ali pirin zdrob. To je seveda trajalo malo dlje, pa tudi otroci niso bili vedno navdušeni, ker hitro postane monotono, zato smo zdaj z veseljem in mirno vestjo preizkusili Mul’ca. Mul’c je žitni obrok, ki ga z dodanim mlekom pripravite v nekaj minutah, kar pa je najbolje, pa je, da vsi Mul’ci vsebujejo le naravne sestavine, so brez konzervansov, običajnega namiznega sladkorja, umetnih barvil ali arom. Bio ovsenim kosmičem, pirinemu zdrobu in kokosovemu sladkorju so za štiri različne okuse dodani slovenski orehi, lešniki, bio kakav in bio kokos. Pripravljeni z mlekom, so vir beljakovin, jaz pa jih za Jakoba, zaradi alergije na mleko, pripravim z rastlinskim mlekom in lahko potrdim, da so tudi tako odlični. Bio ovseni kosmiči v Mul’ce vnesejo vlaknine in obogatijo njihov okus. Pirin zdrob jih bogati z beljakovinami, kokosov sladkor pa je prijeten nadomestek običajnega namiznega sladkorja.

Mul’ci pa nas niso navdušili le zato, ker so hitro pripravljeni, zdravi in okusni, ampak tudi zaradi njihove igrive embalaže, ki razkriva različne okuse. Na voljo so:

  • Kokoš oz. kokos, okus z bio kokosom;
  • Kavka oz. kakav, okus z bio kakavom;
  • Hero oz. oreh, s slovenskimi orehi (iz njihovega nasada, kar mi je od vsega še najbolj všeč!);
  • Aleš&Nik oz. Lešnik, z lešniki.

Res sem vesela, da sta se Tina in Marko odločila za svojo podjetniško pot in ta izdelek, saj imamo starši tako na voljo eno možnost za zajtrk ali večerjo, za naše otročke, več. Mi smo zadovoljni, ker gre za kakovosten in zdrav žitni obrok, oni pa so zadovoljni, ker je ta obrok zelo okusen ter jih napolni z vso potrebno energijo. Boste Mul’ce preizkusili za zajtrk ali večerjo? 😉

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s Spar Slovenija. Mul’ci so, tako kot drugi izdelki Štartaj Slovenija, na voljo v megamarketih Interspar. Oddaja Štartaj Slovenija je na sporedu vsako nedeljo na POP TV.

X