Si srečna?

Si srečna?

Pravijo, da se sreča skriva v majhnih stvareh in jaz se strinjam. Seveda so tudi velike stvari, veliki dogodki, velike prelomnice v življenju tiste, ki nas osrečujejo in si jih zagotovo zaslužimo, ampak ob vsem tem, ko se ženemo za velikimi stvarmi, je včasih preveč enostavno pozabiti na malenkosti. Mislim, da tega ne bi smeli dovoliti. Živimo v času, ko se veliko sprašujemo o sreči in zadovoljstvu. Si srečna? Si zadovoljna s svojim življenjem? Jaz sem.

To seveda ne pomeni tega, da ves čas občutim vzhičenost in blaženost, da nikoli nimam slabega dne, da nikoli ne občutim žalosti, razočaranja, jeze, strahu in da je na mojem obrazu zmeraj nasmešek. To pomeni, da sprejemam vsa čustva in sem glede njih iskrena. Iskrena z drugimi in iskrena sama s sabo. Kadar imam slab dan in najraje ne bi vstala iz postelje, to sprejmem. Vzamem si nekaj trenutkov zase, premislim o vsem, kar me muči, se s kom pogovorim ali pa se tisti dan malo odmaknem od vsega in si dovolim občutiti vsa čustva. Ne pretvarjam se, da je vse v redu, vem pa tudi, da takšno počutje ne bo trajalo večno. Kadar ugotovim, da so takšna občutja posledica tega, da v mojem življenju nekaj ni v ravnovesju, se tega lotim. Včasih sem se sprememb bala, danes vem, da so nujne. Če nekaj zame, v mojem življenju, na delu, v odnosih in drugje ne deluje, poskusim drugače. Ampak po vsem tem se vrnem k sebi. In ja, sem srečna. Tudi v tistih trenutkih, ko mi ne gre vse, kot bi želela in ko me življenje preizkuša. Zakaj? Ker se tudi takrat ne postavljam v vlogo žrtve, ampak se skušam iz vseh teh situacij nekaj naučiti in iz njih potegniti nekaj dobrega. Ne bom rekla, da mi vedno uspe, se pa v zadnjih letih za to še veliko bolj zavedno trudim, nekaj tega odnosa do življenja, pa mi je bilo na srečo položenega že v zibelko. In kje so zdaj te malenkosti, o katerih govorim? One so tiste, ki me dvignejo v težkih trenutkih in tiste, ki v meni vsakodnevno vzbujajo občutke hvaležnosti. Gre za različne rituale, ki me opomnijo na vse, kar imam rada. Gre za branje knjig, gledanje najljubše serije ob soju sveč (najprej gledam zato, da vsaj za nekaj minut pozabim na svoje težave, potem pa mi itak ne preostane drugega, kot to, da se tudi z njimi soočim, haha), sporočilo prijateljice, ki se nepričakovano spomni name, skodelico toplega NESCAFÉ Cappuccina, plesanje in petje ob pospravljanju stanovanja in ob ostalih opravilih, ki jih niti približno ne maram, večerno žgečkanje in smejanje z otroki. Vse to je zame sreča.

Sreča je, če imaš ob sebi ljudi, ki jih imaš rad. Sreča je, če lahko z njimi deliš vse lepe in manj lepe trenutke. Sreča je, če lahko v življenju počneš, kar te resnično veseli. Sreča je, če se v svoji koži dobro počutiš. Sreča je, če si lahko vzameš čas za malenkosti, ki božajo tvojo dušo. Sreča je, če znaš tudi iz slabih stvari potegniti nekaj dobrega in še in še. In ni nujno, da zame vse te stvari veljajo, ker sem rojena pod srečno zvezdo, lahko je to zato, ker sem pripravljena za to nekaj narediti. Življenje je lepo. Z vsemi svojimi plusi in minusi vred, zato objemi vsak dan posebej in samo živi.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z NESCAFÉ Cappuccino.

Foto: NLP Studio.

 

 

X