Za mamice prvošolčkov!

Za mamice prvošolčkov!

Draga mamica bodočega prvošolčka,

Začenja se lepo in hkrati pestro obdobje v vašem življenju.

Pripravi se, da boš na prvi šolski dan jokala kot dež. Ponosna boš in vesela, a hkrati presenečena nad tem, kako hitro gre čas in kako velik je tvoj otrok.

Pripravi se na to, da boš njegova opora v prvih tednih, ko bo spoznaval novo okolje, nove učiteljice in sošolce in se bo počutil čisto majhnega na tistih velikih šolskih hodnikih.

Pripravi se na to, da se boste skupaj morali prilagajati na nov tempo in da bo moral osvojiti nekaj novih navad, pri katerih mu boš morala pomagati.

Pripravi se na to, da te bo iz dneva v dan presenečal s tem, kaj vse že zna in zmore. Pripravi se tudi na to, da bo kmalu prišel domov brez kakšne svoje stvari, ker jo bo izgubil, pa z opozorilom od učiteljice, ker ni imel domače naloge, pa s kakšnim polomljenim ravnilom ali pa žalosten zaradi prepira s sošolcem.

Pripravi se na to, da boš morala biti potrpežljiva in ga čim bolj spodbujati k samostojnosti. Pri tem boš sigurno dobila kakšen siv las, ampak vedi, da bo vredno.

Pripravi se na to, da bo tvoj otrok na enih področjih briljiral in boš kipela od ponosa in da na drugih področjih morda česa ne bo zmogel in bo potreboval pomoč ter tvoje razumevanje.

Domov bo prinesel dobre ocene, pa tudi kakšno slabšo, ki bo izkušnja za naprej in točno tista »šola«, ki jo otrok med odraščanjem potrebuje.

Pletla se bodo prijateljstva, pridobivalo se bo znanje, doživele se bodo izkušnje, kot jih še ni imel, ušpičilo se bo nekaj neumnosti in pripravi se na to, da boš v vsakem takem trenutku našla veselje in občudovanje do svojega otročka, ki je zdaj že velik.

Zdaj bo čas začel teči še hitreje.

Pripravi se.

Z ljubeznijo, Mama.

Foto: Soulstudio.

X