Izbira otroškega vozička (moja izkušnja in nekaj napotkov)

Izbira otroškega vozička, ki bo ugodil vsem našim željam in potrebam, se mi zdi zelo pomemben del nosečnosti in ena najtežjih odločitev. Na trgu je ogromna izbira različnih znamk, različnih cenovnih razredov in preden najdeš »tapravega« si lahko že kar malo obupan. Spomnim se svoje prve nosečnosti, ko še nisem imela pojma o različnih znamkah (plus tega, da jih je bilo takrat pri nas na voljo še toliko manj) in nisem vedela kaj je tisto, kar bom pri vozičku najbolj potrebovala. Bolj sem brala, bolj sem bila zmedena in na koncu sem se odločila za voziček Peg Perego, ki se mi je zdel cenovno sprejemljiv, lep (izbrala sem sivo barvo s pikicami, itak) in vreden zaupanja. Ker je bila izdaja s pikicami omejena in na voljo za omejene modele (ne spomnim se več točno za katere) sem izbrala Peg Perego Pliko Switch. Voziček mi je sicer dobro služil, ampak je bilo nekaj malenkosti, ki so me razočarale. Ni bil preveč dobro vodljiv in tudi ta štiri majhna kolesa niso praktična za vse terene. Kasneje si res nisem znala predstavljati, kako bi ga lahko peljala samo z eno roko in z drugo držala starejšega otroka.

Med drugo nosečnostjo sem se odločila, da dokupim Peg Perego GT3 športni del, ki sem ga lahko kombinirala z modularnim sistemom, ki sem ga imela doma. GT3 voziček me je, kar se tiče vodljivosti in praktičnosti ter vožnje po vseh terenih, prepričal in z njim sem bila zelo zadovoljna. Res je, da sem ga komaj stlačila v svoj avtomobil, ampak to sem vedela že pred nakupom in tako ali tako se na krajše razdalje raje odpravim peš. Ena od slabosti modela GT3 je tudi, da sedeža ne gre obračati v obe strani. No, danes je Peg Perego naredil celo revolucijo in obeh omenjenih vozičkov  v njihovi spletni trgovini ne najdete več.

Kljub temu, da sem bila z nakupom dokaj zadovoljna, pa sem iskala še naprej in si zelo želela, da pri tretjem otroku preizkusim še kakšno drugo znamko vozička, ki bi me morda še bolj pozitivno presenetila (seveda si vsi želimo voziček za katerega bi rekli, da nima nobene pomanjkljivosti, ampak ljudje smo si različni in imamo različne zahteve, zato kaj takega težko doživiš). Najbolj so mi pri srcu terenski vozički, zato sem iskala nekaj sodobnega, kompaktnega, praktičnega in primernega za vse terene, saj smo kot družina zelo aktivni in veliko zunaj ter resnično ne želim omejevati svojih otrok samo na mestne sprehode. Že dolgo sem se spogledovala z znamko Stokke in zelo mi je všeč dizajn njihovega modela Xplory, ampak me nekako ni prepričal, ker gre za pretežno mestni voziček. V trenutku, ko je prišel na trg Stokke Trailz pa sem vedela, da je to voziček, ki bi nam bil pisan na kožo (zakaj in kaj je tisto, kar se mi zdi pomembno pri izbiri vozička, napišem v nadaljevanju). Ko sem po spletu iskala različne informacije, brala karakteristike in sanjala o tem, da ga bom nekoč imela, se mi je ponudila priložnost za sodelovanje s podjetjem Stokke, ki sem jo z veseljem sprejela.

*Kot blogerka imam občasno možnost sodelovati z različnimi podjetji in ker želim, da moj blog ostane pristen in iskren vedno izberem izdelke in sodelovanja, ki si jih iskreno želim ter tiste v katere verjamem. Vsa moja mnenja in razmišljanja o izdelkih so samo moja in iskrena ter nastanejo v procesu spoznavanja izdelka, zato da bi koristila mamicam, ki se v poplavi izdelkov na trgu težko odločijo za nakup. Pomembno se mi zdi, da povem, da vozička Stokke Trailz (razen na parih metrih) še nisem imela priložnosti preizkusiti, ker čakamo na mesec maj, se pa tega trenutka zelo veselim in bom kasneje opisala tudi svojo izkušnjo z njim, ki bo ravno tako iskrena. Do takrat pa lahko napišem samo nekaj svojih nasvetov in izkušenj na kaj moramo biti pozorni pri izbiri vozička.

Zapisala bom nekaj napotkov, ki jih je dobro upoštevati pri izbiri vozička. Najprej naj omenim, da si je dobro izbrati cenovni razred glede na svoje zmožnosti, saj je znotraj vsakega razreda izbira še vedno velika in tako lahko preprečimo, da bi nas zaneslo izven svojih finančnih okvirjev. Druga stvar o kateri je vredno razmisliti je, koliko časa dnevno ali tedensko boste voziček uporabljali in na kakšnem terenu ter ob katerih priložnostih. Ljudje smo si zelo različni in medtem ko nekateri »vozičkamo« vsakdnevno po več ur na dan, drugi raje uporabljajo nosilke, ki jih kombinirajo z vozičkom ipd. To so lastnosti, ki jih pri izbiri moramo upoštevati, saj je od tega odvisno koliko smo za voziček pripravljeni odšteti in kateri model bomo izbrali. Če smo doma na deželi, kjer je veliko makadama, vzpetin, gozdnih poti ipd. potem za nas mestni voziček odpade in potrebujemo voziček, ki je vozen tudi na zahtevnejših terenih. Če smo veliko v avtomobilu, je dobro, da se voziček zloži enostavno in ne zavzame veliko prostora. Torej, resnično premislite o tem kaj potrebujete in šele nato začnite z iskanjem. Voziček, ki bo popolna izbira za vašo prijateljico, ni nujno popolna izbira za vas. Tukaj je seveda tudi estetski vidik izbire, ki je ravno tako pomemben, saj bomo izbrani voziček uporabljali in gledali več kot eno leto (morda celo pri večih otrocih), zato je dobro, da izberemo dizajn in barvo, ki pašeta k naši osebnosti, a sta hkrati dovolj nevtralna, da se ju ne bomo naveličali po parih mesecih. Seveda lahko imamo v mislih tudi spol otroka, ampak jaz sem se v vseh treh primerih raje odločila glede na svoj okus in izbrala nevtralno barvo.

Lastnosti vozička, ki sem jih iskala in našla v vozičku Stokke Trailz:

  • Kompaktno in stabilno ogrodje oz. podvozje vozička;
  • Velika, napihljiva kolesa, ki so primerna za vse vrste terena;
  • Možnost uporabe košare, športnega dela in lupinice na podvozju;
  • Veliko nakupovalno košaro (spodaj);
  • Možnost nakupa dodatkov v enaki barvi (previjalna torba, dežniček, zimska vreča ipd., ker imam rada, da se vse ujema)
  • Lahka vodljivost vozička, da lahko med vožnjo naokoli loviš še dva navihana malčka;
  • Nastavljivost športnega dela vozička v različne položaje (obrnjen proti staršu in stran od starša) in naklone.

Lastnosti vozička, ki jih nisem nujno potrebovala, a pridejo prav:

  • Višji položaj otroka, ki omogoča lažji stik z otrokom (zelo se veselim, da preizkusim to lastnost, ker je Peg Perego dokaj nizek in bo to čisto drugačna izkušnja, tudi na kakšni kavci, za mizo…)
  • Enostavno in hitro zlaganje (z velikostjo vozička se tudi tokrat nisem posebej obremenjevala, ker imamo dovolj velik družinski avto in se hkrati velikokrat po opravkih odpravimo kar peš, kar pomeni, da voziček prevažamo z avtom večinoma samo med vikendi).
Izbrala sem Stokke Trailz v barvi Black Melange.

Lahko si tudi vi zapišete katere lastnosti točno iščete in si potem pomagate s svojim seznamom in pa seveda čimveč vozičkov si oglejte tudi v živo in jih preizkusite. Ponekod vam bodo dovolili tudi, da ga poskusite zložiti v prtljažnik avtomobila, kar vam lahko zelo pomaga pri vaši odločitvi. Še enkrat naj omenim, da so to lastnosti, ki sem jih iskala jaz in moja družina in najbrž se bo vaš seznam v kakšni točki razlikoval.

Z ljubeznijo, Mama.


Želim vam lepo izbiranje otroškega vozička. Če bi želeli prebrati še kaj več informacij o vozičku Stokke Trailz ali drugih modelih vozičkov znamke Stokke, vam priporočam, da pobrskate po njihovi spletni strani Stokke.com, nekaj informacij pa najdete tudi na Facebook strani Stokke Slovenija.

X