#zgodbeprekmurja

#zgodbeprekmurja

To ni bil naš prvi vikend oddih v Termah 3000, a je bil definitivno eden izmed tistih, ki ga ne bomo pozabili. Tokrat smo dobili posebno nalogo, in sicer posneti oglas za Moravske toplice in skupaj z italijansko ter avstrijsko družino predstaviti vse, kar ta čudovit kotiček Slovenije ponuja družinam ter posameznikom. Očarale so nas nove lesene hiške v Prekmurski vasi Ajda. Očarljive lesene hiške so navdahnile cimprače, tipične prekmurske hiške, krite s slamo. Nove hiške so krite s trstiko, za razliko od cimprač pa je v njih veliko svetlobe in udobja. Ravno svetloba in občutek domačnosti sta tisto, kar me je na hiškah najbolj očaralo. Dnevni prostor s teraso v pritličju je kot nalašč za čudovite družinske trenutke. Ko se dan umiri, se na terasi priležeta dobra knjiga in kozarec lokalnega vina. Skupaj z družinama in celotno ekipo smo si pripravili večerjo s tradicionalnimi prekmurskimi jedmi in bilo je nepozabno. Romantičen ambient, svež zrak, umirjeno okolje in dobra hrana ter pijača. Otroci so se medtem igrali na bližnjem travniku in nič kaj jim ni bilo mar, da ne govorijo istega jezika. Kljub vsemu so se povezali, mi pa tudi. Čeprav so bili to naši zadnji trenutki vikenda, mi bodo ostali v najlepšem spominu.

Naš snemalni/počitniški dan se je začel z jutranjo kavo na terasi hišk in nadaljeval z iskanjem zaklada, v katerem so najbolj uživali naši otroci. Aljaž se je, kot najstarejši izmed otrok, odlično znašel v vlogi vodje lova na zaklad, hihi. Dobili smo zemljevid in potem s pomočjo namigov, ki so nas vodili čez različne točke Moravskih toplic (Prekmurska vas Ajda, vodni park, Hotel Ajda itd.) prišli do konca. To nam je omogočilo, da smo si ogledali vse, kar Terme 3000 nudijo in to tudi preizkusili. Dobila sem veliko vprašanj, glede tega, kako je tam poskrbljeno za otroke, za koliko stare otroke bi priporočala obisk, kako je z gnečo in čistočo na bazenu ipd., zato lahko odgovorim kar tukaj. Terme 3000 so naše najljubše terme v Sloveniji. Všeč nam je lepa pokrajina. Všeč so nam prijazni in preprosti ljudje. Všeč nam je odlična hrana. Všeč nam je, da je ta košček Slovenije tako umirjen, a ima hkrati vse, kar človek potrebuje. Tudi črno termo-mineralno vodo, kar je pa sploh posebnost in vredno preizkušanja. Ponavadi bivamo v Hotelu Livada Prestige, pokukali pa smo tudi v Hotel Ajda in v lesene hiške in moram reči, da je povsod zelo lepo urejeno. Nikoli se nam ni zgodilo, da bi doživeli kaj neprijetnega, da bi bilo kaj neurejeno ali umazano ipd. Tudi čistoča na bazenih je dobra. V vodnem parku zna biti gneča, a nič kritičnega. Ponavadi je nekaj več gneče med počitnicami in ob praznikih, pa tudi to se da preživeti, če je dobra volja in če imate željo po kopanju. Notranji Termalni park je prenovljen, do njega pa smo se iz Livade oz. iz Hotela Termal sprehodili po pokritem in ogrevanem hodniku, imenovanem Prekmurski most. Otroški bazen s toboganom je idealen za otroško igro in razposajeno čofotanje. V toplejših mesecih vas bo navdušil zunanji termalni park s hitrimi in zabavnimi tobogani, skakalnico v vodo, plavalnim bazenom in obilo naravne sence. Aljaž, Zara in Jakob so bili navdušeni, saj smo se tokrat prvič kopali tudi zunaj. Najbolj pogumna med njimi je bila Zara. Kdo bi si mislil, kajne? V terme se lahko odpravite tudi z dojenčki. Mi smo bili, se prilagodili in nam je bilo všeč, a glede tega se mora odločiti vsaka družino zase. Prav tako je v Termah 3000 na voljo otroška igralnica in animacija. Res imajo pester program v času počitnic.

Zgornji del notranjega kopališča je namenjen počitku in sprostitvi. Telo boste lahko prečistili v finski, parni ali infrardeči savni, osvežitev pa poiskali pri ledenem vodnjaku. V Ajdovi počivalnici boste počivali na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto telesa. Sem smo se umaknile mamice, medtem ko so otroci z atiji čofotali v zunanjem termalnem parku. Balzam za dušo.

Večer smo zaključili z igro na travniku, druženjem ter skupno večerjo. Kot sem že omenila – res krasen ambient in popolna sprostitev, ki jo močno priporočam.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s Sava Hotels & Resorts.

X