Philips Lumea Prestige, 1.del

Philips Lumea Prestige, 1.del

Pred tedni sem se odločila, da pričnem z uporabo IPL naprave Philips Lumea Prestige. Zadnja leta, odkar sem postala mama, mi je postajalo britje dlačic vedno bolj in bolj nadležno ter odveč. V poletnem času si je dlačice potrebno obriti skoraj vsaki dan, pa tudi depilacijska krema ali vosek nista ravno tako dolgotrajna rešitev, kot bi si želela, zato sem začela razmišljati o drugih možnostih, ki jih ponuja tržišče in bi mi ustrezale. Želela sem nekaj, kar bi bilo varno za uporabo, nekaj, kar bi lahko uporabljala v zavetju svojega doma, nekaj, kar bi bilo preprosto in učinkovito ter mi za uporabo ne bi vzelo veliko časa ter nekaj, kar zagotavlja dolgotrajne rezultate. Po izkušnjah sem vprašala nekaj mamic in malo pobrskala po spletu ter se odločila za Philips Lumeo Prestige. Najbolj so me prepričale izkušnje uporabnic, ki so bile večinoma pozitivne, takoj za tem, pa me je prepričalo to, da ne gre za lasersko tehnologijo (ne vem, rahlo sem skeptik glede laserja), ampak za IPL, kar je kratica za angleški izraz Intense Pulsed Light (intenzivna pulzna svetloba).

“Philips Lumea korenino dlake osvetli z nežnim svetlobnim impulzom, kar v mešičku sproži fazo mirovanja. Tako bo na vašem telesu sčasoma raslo vedno manj dlak. Z redno uporabo aparata postane koža neporaščena in čudovito gladka na dotik. Uporaba aparata, ki preprečuje ponovno rast dlačic, je varna in nežna, tudi na občutljivih predelih. Philips Lumea je klinično testirana in razvita v sodelovanju z dermatologi za preprosto in učinkovito depilacijo v udobju lastnega doma.”

Kako sem se lotila uporabe? Najprej sem seveda prebrala navodila za uporabo in se prepričala o tem, da je naprava primerna zame. V navodilih piše vse o tem, kdo ne sme uporabljati naprave (naprava recimo ni testirana na nosečnicah in doječih materah), kakšna je primerna barva dlak, ki omogoča uporabo naprave, kako je z uporabo aparata Lumea Prestige pred in po sončenju, za ugotavljanje odziva kože na depilacijo in nastavitev intenzivnosti svetlobe, glede na predel uporabe, pa se opravi kožni preizkus. Svetuje se, da se naprava pri prvih 4 do 5 tretmajih uporabi enkrat na dva tedna, potem pa se priporoča vzdrževanje na 4 do 8 tednov, ko opazimo rast novih dlak (sama sem do zdaj opravila tri tretmaje na 14 dni). Pri načrtovanju si lahko pomagate s Philips aplikacijo, lahko pa si tretmaje zapisujete v svoj rokovnik; kakor vam bolj ustreza. V kompletu je aparat Lumea Prestige s štirimi nastavki, glede na del telesa, na katerem ga želimo uporabiti. To so nastavek za telo, nastavek za pazduho, za obraz in nastavek za predel bikinija. Pred uporabo naprave Lumea pripravimo kožo z odstranitvijo dlak s površine. Dlačice sem zato obrila in napravo nato uporabila na gladki in čisti koži. Zdaj to ponovim vsaka dva tedna, nato pa bom ponovila na daljši interval. Dlačice je kljub uporabi Lumee še potrebno briti, a po tretmajih začnejo izpadati in po 2 do 3 tretmajih je rast dlak opazno zmanjšana. Pomembno je, da se še vedno držimo priporočenega programa nege in učinkovito obdelamo vse dlake. Če se bojite, da bi na večji površini, recimo na nogah, kakšen predel izpustili, si lahko z belo barvico za oči označite navpične črte in jih uporabite za usmeritev. Nastavke za različne predele telesa zelo enostavno menjujete in moram reči, da uporaba poteka zelo hitro. Ker je tempo življenja z otroki hiter in so dnevi vedno zapolnjeni do zadnje minute, mi veliko pomeni, da lahko depilacijo opravim zvečer, ko otroci zaspijo in da ne traja predolgo. Naprava je lahko priključena na električno omrežje, ali pa ne. Uporaba prav tako ne boli in ni neprijetna. Občutiš samo toploto, zaradi osvetlitve. Več o izdelku si lahko preberete TUKAJ.

Kaj mi je še, poleg vsega naštetega, tako všeč pri Philips Lumei Prestige? Da jo po uporabi, ko jo izklopimo in jo pustimo, da se ohladi, čisto enostavno očistimo. Mehko krpo, ki je priložena napravi, navlažimo z nekaj kapljami vode in očistimo (v navodilih natančno piše, katere delo lahko tako očistimo). Po tem je uporaba pripravljena na to, da jo podelimo s svojo prijateljico. Glede na to, da je v vmesnem intervalu ne boste potrebovali, si jo lahko s prijateljico kupita skupaj in si jo izposojata. Meni se zdi to odlična ideja! Jaz bom svojo Lumeo delila z blogersko kolegico Gabrijelo, ki piše blog Mamin twist, zato bova recenzijo naprave objavili obe in lahko pokukate k obema. Sharing is caring, pravijo. 😉

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Philips.

X